Unga Relationshjälpen – Mental hälsa börjar vid ung ålder

Unga Relationshjälpen – Mental hälsa börjar vid ung ålder

Visste ni att:

  • 25% av alla kvinnor har utsatts för brott i nära relationer
  • Att en femtedel av 15-åringar i världen har upplevt sexuella övergrepp

Detta vill vi hjälpa till att ändra på.

SYFTE

Vi på Unga Relationshjälpen brinner för att hjälpa unga som befinner sig i ett destruktivt förhållande. Vi vill ge hopp, råd och hjälpa de som lever i ett destruktivt förhållande och informera om detta ämne och på så sätt förhindra att fler ska hamna i en destruktiv relation i framtiden.

RESULTAT

Vårt projekt är i form av en podcast, där vi också har intervjuat Andreas som jobbar på Ungdomsmottagningen, Pauline som jobbar med kvinnors rättigheter i FN, samt en anonym ungdom för att få en ungdoms syn på ämnet. Vi pratar om tidiga varningsklockor, vart man kan vända sig och hur man kan göra för att ta sig ur ett destruktivt förhållande.

Vi presenterade vårt projekt för en förstaklass på Barn- och fritidsprogrammet, på Burgårdens gymnasium. Vi presenterade oss, vår pitch och sedan vår podcast. Vår podd var ca 30 min lång, och efter vi visat upp den så hade vi en kahoot där vi hade med frågor som vi diskuterade i podden. Frågorna var till exempel ”Var kan man vända sig om man blir utsatt för ett destruktivt förhållande?” och ”Vad kan vara tidiga tecken på att man befinner sig i en destruktiv relation?”. I klassen fanns det 26 elever.

Resultatet blev väldigt bra, allt gick som vi tänkt oss och vi fick mycket applåder och
bra respons av både lärare och elever, vi är väldigt nöjda med vårt projekt!

Medverkande i projektet:

Gelina – Administrationsansvarig

Henry – Projektledare

  • Date november 19, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *