Utbildningen där unga utvecklar entreprenöriella förhållningssätt och förmågor genom att skapa och driva projekt som bidrar positivt till samhället.

Har du fått ett sommarjobb hos Förebildarna?
Klicka HÄR för att få mer info!

HUR GÅR DET TILL?

Förändringsagent utgår ifrån upplevelsebaserat entreprenöriellt lärande med målet att deltagarna utvecklar entreprenöriella förmågor och får en förståelse för förebildskapet. Vi brukar säga att vi inte utbildar entreprenörer. Däremot vill vi få unga individer att börja använda entreprenöriella metoder för att skapa värden för sin omvärld.

Har du saker du skulle vilja förändra eller påverka? Har du sett behov i samhället som ingen verkar göra något åt? Och om du gjort det – vågar du jobba för att förverkliga dem?

Under de första dagarna i Förändringsagent arbetar vi först med att sätta teamen och därefter med idéutveckling baserat på behov som finns runtom i samhället. Det betyder att vi går ut och samlar in behov, gör undersökningar, googlar på aktuella trender med fokus att förstå samhällsbehov snarare än individbehov.

Eget arbete varvas med korta faktapass och grupp-workshops med fokusområden:

  • Team och samarbete
  • Kreativitet
  • Idéutveckling

Under nästa steg ligger fokus på att planera och testa dina idéer. Planera lite och testa mycket. Innan genomförande av idén behövs feedback. Hur uppfattas idén? Hur mottas den? Vad är det som behöver finslipas på och eventuellt förändras för att uppnå bästa möjliga resultat? Prova idén, be om feedback och eventuellt korrigera det sista innan du gör verklighet av din idé.

Här får du möjlighet att träna dig i:

Att skapa projektets ramar, syfte och sätta mål och framförallt delmål
Att pitcha din idé
Att be om och hantera feedback

And… ACTION!

Brainstormingen, idéutvecklingen, målsättningen och testningen är genomförd. Nu är det dags att sjösätta din idé! Är din idé en podcast som fördjupar sig i ett viktigt samhällsproblem? Då har du redan bokat in din intervju och är på plats för att genomföra intervjun. Var en kortfilm idén? Då är du tillsammans med din grupp i full färd med att filma, klippa, ljud- och ljussätta. This is were the magic happens!

Marknadsföring, marknadsföring, marknadsföring. Ja, så skulle man kunna sammanfatta de sista dagarna. För vad är väl ett projekt om ingen har tagit del av det? Vilka sociala kanaler har ni valt att använda er utav? Är Instagram uppdaterat med ett tydligt budskap och resultat? Du har väl ringt media och berättat om din fantastiska idé?

Här får deltagarna såklart inblick i:

Entreprenöriell marknadsföring
Guerilla marknadsföring
Nå ut via sociala medier
Vikten av att samla sina resultat och nå ut med dem
Logga, grafisk profil och tagline

De sista dagarna går till att wrap-upa projekten, samla all informaion och såklart: Reflektion, reflektion, reflektion. Vad är en utbildning om man inte funderat på vad man lärt sig? Vad gick bra och vad hade vi kunnat göra annorlunda? Vad tar jag med mig till nästa gång?

Därefter avslutar vi med projektpresentationer, show-off utställning där vi bjuder in allmänheten, politiker och media och såklart en härlig avslutning med diplom och arbetsintyg.

Kika in tidigare ungdomsdrivna projekt
Processed with VSCO with jm1 preset