Är du en ledare som påverkar människor och brinner för att göra skillnad i samhället? Eller vill du bli det?

Är du mellan 17 – 20 år och funderar på hur du skall kunna agera förebild och påverka personer i din närhet i en positiv riktning? Under ett antal kvällar samt en heldag kommer du tillsammans med andra grymma unga, utveckla dina ledarskapsförmågor. Du kommer också få kunskaper om hur man kan använda ett entreprenöriellt mindset och metoder för att agera förebild men också träna på att använda dem för att inspirera andra att göra ett konstruktivt val i sitt liv. Vi snackar också social hållbarhet och hur man kan utgå från globala mål för att kunna göra en lokal verkan här och nu.
Du kommer helt enkelt lära dig hur du skall agera förebild, och hur du får andra att vilja ta efter.

Förebildsprogrammet är en kostnadsfri utbildning, förlagd under kvällar och en helgdag, där du förutom föreläsningar, workshops, digitala utmaningar och praktisk erfarenhet får möta andra unga som känner och tänker precis som du, som också vill göra skillnad på något sätt, stort som smått!

Mer Information

 1. ANSÖK
  Ansök till Förebildsprogrammet HÄR!
  Antagningar görs löpande och platserna är begränsade.
 2. URVAL
  Vi tar in ca 60-70 deltagare till programmet varav majoriteten kommer in från stipendier från våra tidigare utbildningsprogram. Resterande platser fyller vi upp från de öppna ansökningarna, så sök så snart du kan (urvalet sker löpande)
 3. BESKED
  Du blir kontaktad av oss oavsett om du blivit antagen eller inte.
 4. BEKRÄFTA
  Blir du antagen till programmet så får du ett mejl där vi gratulerar och välkomnar dig till oss, vill du ha din plats så måste du bekräfta det genom att svara på vårt mejl!
 5. INFO
  När du tackat ja till din plats skickar vi hem ett brev med all nödvändig information och inspiration till dig.
  NU KÖR VI – Förebildsprogrammet 2021!

1 maj
Ansökan öppnar.

Juni/Juli
Postutskick till de deltagare som fått stipendium till Förebildsprogrammet.

3 September
Sista dag att ansöka till Förebildsprogrammet genom den öppna ansökan.

Postutskick till de som blivit antagna genom öppen ansökan.

Datum för Förebildsprogrammet (det kan bli något mer också!)

Kick-off: 20 september
Kvällsträff: 23 september
Kvällsträff: 30 september
Finaldag: 9 oktober (heldag)

Till programmet kommer vi anta ca 60-70 deltagare från hela västra Sverige, alla med ett stort driv och en vilja att göra världen lite bättre. Programmet består av en kick-off kväll, ett antal kvällsträffar samt en heldag förlagd på en helg. Du som deltagare får lyssna till inspirerande utbildare och grymma gästföreläsare men där fokus är på att själv få testa genom olika workshops och utmaningar. Vi arbetar på plats och digitalt, både i grupp och utmanar våra ledar- och entreprenöriella förmågor och själva, för att inse hur man agerar i olika situationer. Mycket teori, mycket testa själv. Här skapas ett unikt forum för öppen dialog, möten och nya perspektiv.

Programmet innehåller också utmaningar, både i team och enskilt, som görs på egen hand. Detta innebär att du som deltagare förväntas lägga ca 10 h på programmet utöver de schemalagda tillfällena då vi ses på plats.

Målet är att ge er verktygen och förutsättningarna för att själva kunna agera förebilder och göra skillnad lokalt här och nu. Dessutom ingår härliga en finalmiddag med massa skratt, galenskap och quiz och trötta men goda fikapauser i oändlighet tillsammans med drivna unga från hela Sverige som alla har en passion för att göra skillnad. Att du dessutom får grym personlig utveckling som kommer se snyggt ut på ditt CV och för framtiden är bara ett stort plus.  


Programmet är helt kostnadsfritt, och uppskattas till ett värde av 10.000 kr. 

Efter utbildningen kommer du utvecklat

Ledaregenskaper med fokus på:

 • Kommunikation
 • Perspektiv
 • Gruppdynamik & Beteendestilar
 • Ledarskap

Vi kommer utgå ifrån ett entreprenöriellt mindset:

 • Utgå från ens egna resurser
 • Förstå sin egen roll
 • Att se, vilja, våga agera på möjligheter
 • Gå från tanke till handling
 • Försöka om och om igen

Social hållbarhet

 • Hur du kan utgå från de globala målen för att göra en lokal verkan

Tillsammans med Förebildarna finns det möjlighet att även delta i fler utvecklande utbildningar samt inom Förebildarnas community:

 • Driva eget entreprenöriellt projekt som ska bidra positivt till samhället
 • Gå på våra Förebildskvällar med inspirerande och coola förebilder som redan valt att göra skillnad och som delar med sig om hur de gjort
 • Delta i våra Meet-ups och communityträffar där du träffar likasinnade människor.

Ta chansen att bli en del av en växande Förebildarcommunity!

Kika in våra sociala medier för mer info. @Förebildarna

Lite bilder och film från tidigare program