Gotteborg- Kom till oss om du vill smaka på något nytt! Vi har samlat recept på maträtter med olika kulturella bakgrunder. Copy

Gotteborg- Kom till oss om du vill smaka på något nytt! Vi har samlat recept på maträtter med olika kulturella bakgrunder. Copy

Projektbeskrivning- Vi är 4 st ungdomar som sommarjobbar för Göteborgs Kommun hos Förebildarna. Vårat projekt ”Gotteborg” har gått ut på att vi har gått runt till främlingar av olika kön, ålder, kulturer, osv. i olika delar av Göteborg och intervjuat dem om deras favoritrecept, receptets bakgrund, hur man tillagar det, och liknande frågor. Vi har klippt ihop detta till små filmer och skrivit recept till som vi lagt ut på sociala medier.

 

Syfte- Eftersom Göteborg är en ganska så mångkulturell stad med människor ifrån olika bakgrunder så ville vi med detta projekt ge människor möjlighet till att testa nya rätter och smaker från olika delar i världen. Nu i corona vill vi även att människor ska laga sin mat hemma istället för att äta ute och det uppmuntrar vi genom att lägga ut recept på ett roligt sätt. Vi vill även sprida matglädje!

 

Resultat- Vårat projekt har resulterat i 9 stycken intervjuer tillsammans med recept som vi lagt ut på instagram, samt en längre youtube video där vi bland annat testar en av recepten och har en längre intervju där vi får se hur personen vi intervjuar gör sitt recept. Hittills har vi nått över 300 visningar på våra sociala medier sammanlagt och fått positiv feedback från många.

 

Våran projektvideo

Instagram: @Gotteborg_

 

Projektledare- Cornelia Björkman

Administratör- Najma Jama

Kommunikationsansvarig- Harris Zaffar

Social Media Ansvarig- William Osamwanze

 

  • Date augusti 13, 2020
  • Tags Projekt