Till mig som 14 – stärker tonåringars självkänsla med en kortfilm av ihopklippta videohälsningar.

Till mig som 14 – stärker tonåringars självkänsla med en kortfilm av ihopklippta videohälsningar.

Syfte:

Till mig som 14 hade som syfte att stärka tonåringars självkänsla genom en kortfilm av ihopklippta videohälsningar. Hälsningarna är från personer i olika åldrar som svarar på frågan ”Vad skulle du sagt till ditt 14- åriga jag för att stärka din dåvarande självkänsla?”. 

Vår tanke var att alla någon gång kommer vara 14 år och uppleva allt vad det innebär. Därmed bidrar vårt projekt med att tonåringar får tips från äldre som yngre för att förbättra sin självkänsla. Bättre självkänsla bidrar till ett samhälle där allas röster hörs och syns.

Utförande & Resultat:

Vi frågade personer om de ville medverka i vår film och fick till slut in över 15 videohälsningar. Resultatet blev en film på 4,5 minuter som publicerades på instagram och youtube. På Instagram fick vi 94 följare och över 216 visningar. Responsen från både deltagare och tittare var positiv. De uppskattade vårt initiativ, samt upplevde att det var intressant att höra hälsningar till sitt 14 åriga jag. Vi skickade ut vår video, samt enkät till ungdomar i olika åldrar. I enkäten svarade över 80% att filmen förbättrat deras självkänsla. Av de som svarade att videon inte påverkat deras självkänsla angav majoriteten att anledningen var för att de hade god självkänsla sedan innan. 

Instagram: @tillmigsom14 

VÅRT TEAM

Projektledare: Molly Angelin

Administrativ platsansvarig: Dursa Jailan 

Kommunikationsansvarig: Selma Ismail

Social Media ansvarig: Siham Mahamed

 

  • Date december 17, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt