Quarantine Cooking – vi stärker familjerelationer genom att introducera matlagning från världens alla hörn!

Quarantine Cooking – vi stärker familjerelationer genom att introducera matlagning från världens alla hörn!

Quarantine Cooking

Vi har under tre veckor arbetat med att stärka familjerelationer hos 60 familjer genom att introducera matlagning från världens alla hörn. 

Vår grupp är multikulturell och består av fyra olika individer från fyra olika kulturer, trots våra skilda bakgrunder finner vi en gemenskap i mat. Vi ville i och med matlagning förstärka föräldrarnas aktivitet och relation med barn. Därför valde vi dem som främsta målgrupp. Vårt syfte var att ena familjer trots bakgrund med det vi alla tycker om, mat. För att vi skulle kunna genomföra både vårt mål och syfte valde vi att, under 3 konsekutiva dagar, ha en kultur matvecka.Vi presenterade därför olika representativa rätter från tre kulturer: arabisk, somalisk och indisk. Genom att utnyttja sociala medier utformade vi en hashtag (#qooktogether) som hade i syfte att användas av de som deltog i projektet och följde recepten som lades upp på vår Instagram. Samt utvidgade vi vårt nätverk genom att både kontakta sociala medie profiler och kommentera på inlägg. På så sätt fick kunde vi vidare marknadsföra oss själva. 

Vi har fått respons från 6 familjer, där 4 av dessa valde att lägga upp deras resultat på sociala medier. Vi tror att vi fått fler än dessa deltagare, men eftersom att de inte lagt upp deras resultat blir det svårt att få en konkret siffra. Därför tog vi på oss ansvaret att kontakta folk utanför projektet, egna vänner och familj som kunde delta. I samband med detta lärde vi oss att, till nästa gång, vara realistiska och kanske hellre sätta en lägre siffra och sedan utgå ifrån det. 

Resultat

Media: https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/de-sprider-matgladje-i-karantantider/reptkp!rBa@I2BuDFVnkZdlYIVvQ/

Instagram: https://www.instagram.com/quarantinecookingteam/

Gruppen

Beata Liander – Projektledare

Sahra Ali – Sociala Medieansvarig

Joseph Dolaeme – Kommunikationsansvarig

Musbah Farah – Administratör

  • Date november 19, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt