Cleaning Tuesday – en städtävling för att uppmuntra politiker och unga till att agera i den viktiga fråga om nedskräpning samt sprida konceptet med en hashtag #CleaningTuesday.

Cleaning Tuesday – en städtävling för att uppmuntra politiker och unga till att agera i den viktiga fråga om nedskräpning samt sprida konceptet med en hashtag #CleaningTuesday.

Vi är 4 förändringsagenter som skapade ett event där vi städade upp i göteborg, för att göra Göteborg till en renare och mer positiv stad. Det hela resulterade i att vi samlade ihop ca 60 deltagare till vår tävling varav 15 var kommunalpolitiker från 6 olika politiska partier. Dessa 60 personer samlade ihop 60 kg skräp från Göteborgs innerstad gator och parker. Det var främst unga som deltog och de fick en stor möjlighet att diskutera aktuella samhällsfrågor och få se politikernas perspektiv på ungas liv i Göteborg. Deltagarna fick gå i grupper av 5 där vi försökte få med politiker i varje grupp.

Totalt kom ca 60 personer och var med och bidrog till en renare stad, däremot blev största delen av Göteborgs befolkning samt gäster påverkade av projektet då det blev en renare och positivare stad för alla. 

Vi släppte även en reklamfilm inför själva eventet som fick över 300 visningar på Instagram och Youtube totalt. Vår reklamfilm innehöll även fakta och intervjuer med civila om hur nedskräpning och cigarettfimpar påverkar vårt samhälle. Filmen och själva eventet har förhoppningsvis påverkat folk till att tänka till innan de slänger något på marken igen samt fått de påverkade att inse hur lätt det är att plocka upp jämfört mot hur lång tid det tar att brytas ned, vilket vi visade på våran show off.

Vi i Cleaning Tuesday:

Projektledare: Emma Hall

Social media ansvarig: Anton Engman

Administrationsansvarig: Yacqub Bashir

Kommunikationsansvarig: Shadiya Jama

Våra medier:

instagram: https://www.instagram.com/cleaningtuesday/?hl=sv

Facebook: https://www.facebook.com/cleaning.tuesday.5 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F5KxON6OQYo 

  • Date juli 27, 2019
  • Tags Projekt, Projekt