Fikapaus – En kortfilm som fyller glappet mellan den unga och äldre generationen.

Fikapaus – En kortfilm som fyller glappet mellan den unga och äldre generationen.

Hej!

Vi är ett gäng på 6 ungdomar som sommarjobbar för Göteborgs Stad och Förebildarna.
Tillsammans skapar vi projektet Fikapaus, en kortfilm som vi vill att ska bidra positivt till samhället genom att fylla glappet mellan den yngre och äldre generationen.
Våran kortfilm inkluderar två individer som det skiljer mer än sextio år mellan. Filmen påverkar individerna positivt och därför kommer den sprida ett varmt budskap till de som tittar på den.

Filmen hade premiärvisning i ett äldreboende i Lundby, Sehlstedtsgatan. Tolv ungdomar tillsammans med ungefär trettio äldre möttes och kollade på filmen för första gången. Det bjöds på fika och efter filmen fylldes härliga diskussioner i lokalen som bildade en fantastisk gemenskap mellan yngre och äldre. Premiärvisningen kunde inte blivit mycket bättre än så.

Vi hoppas med vårt projekt att inspirera andra att se det positiva med gemenskapen som bildas oavsett generationer i vardagen. Vi kan lära oss så mycket mer av varandra.

Glappet är skapat av oss och vi kan fylla det!

Vill ni se fler bilder och inlägg angående vårt projekt så kan ni kika på vår Instagram.

Vill även passa på att tacka alla som deltog i projektet. Tack till alla er som kom till Förebildarnas Show-Off för att träffa oss och till alla er som har följt oss under tre veckor. Vi vill såklart tacka äldreboendet i Lundby för att ni gjorde premiärvisningen till en succé. Inte minst säger vi också ett stort tack till Inger och Peps som medverkade i filmen och gjorde den möjlig.

Kortfilmen är uppladdad på både Youtube och Facebook och ni kan även se den här nedan:

 

Fikapaus

Projektet Fika Paus vill minska glappet mellan de yngre och äldre. De premiärvisade sin film på ett äldreboende i Lundby och hade efteråt en ☕️ fika och dialog mellan de olika generationerna som var enormt uppskattat.(Filmen går att se med UNDERTEXT genom att klicka på kugghjulet nere till höger) 🎥 Filmen ger en varm och mysig känsla och låter dig tänka på hur lika ungdomar och äldre är. ……Detta projekt är en del av Förebildarnas program där över 240 unga i år har fått ett sommarjobb i samarbete med Gbg stad med uppdraget att utveckla entreprenöriella förmågor genom att driva projekt som bidrar positivt till samhället. #förebildarna #annorlundasommarjobb #förändringsagenterna #ferieentreprenör #gbgstad #socialtentreprenörskap #ungaförändrarvärlden #weare_changemakers

Publicerat av Förebildarna Onsdag 15 augusti 2018

Medlemmarna i Fikapaus består av Maryam, Andreas, Yasmine, Felix, Elma och Mojtaba. 

  • Date juli 26, 2019
  • Tags Projekt, Projekt