Ansökan till Förändringsagent, Stena Fastigheter 2022 är nu öppen!

Är du ung (mellan 18-22) och driven? Vill du lära dig mer om entreprenörskap, bli bättre på att ta initiativ och vara lösningsorienterad samtidigt som du skapar en positiv förändring i ditt område? Sök jobbet som Förändringsagent!

Mer Information

 1. ANSÖK
  Du ansöker genom att fylla i ansökan här. Tänk på att arbeta med din ansökan och gör den professionell.
 2. ANSÖKNINGSPERIOD
  Ansökningsperioden är mellan 21 februari och 31 mars. Intervjuer och antagningar görs löpande och platserna är begränsade. De kan fyllas innan deadline så ansök redan nu!
 3. URVAL
  2022 söker vi totalt ca 12 personer, i åldern 18 – 22. För att kunna söka sommarjobbet behöver du vara hyresgäst hos Stena Fastigheter i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka.
  Teamet i Förebildarna kommer läsa igenom alla ansökningar noggrant och göra urvalet framförallt grundat på ditt driv, engagemang, passion och vilja att bidra till ett positivt samhälle.
  Vi väger även in ev. referenser. Önskar vi ytterligare information så kontaktar vi dig.
 4. BESKED
  Du blir kontaktad av oss oavsett om du fått en plats som Förändringsagent eller inte.
 5. INTERVJU
  Efter vårt urval intervjuar vi alla potentiella deltagare.
 6. BEKRÄFTA
  Blir du antagen som Förändringsagent får du ett mejl där vi gratulerar och välkomnar dig till oss, vill du ha din plats så måste du bekräfta det genom att svara på vårt mejl!
 7. INFO
  När du tackat ja till din plats skickar vi dig all nödvändig information och inspiration till dig.
  NU KÖR VI – Förändringsagent Stena Fastigheter 2022!

Ansökningsperiod
21 februari – 31 mars

Urval och intervjuer sker löpande
Alla intervjuer hålls på Stena Center, på Läraregatan 3 i Göteborg eller digitalt. När du blir kallad på intervju kommer du få reda på hur din intervju kommer att ske fysiskt eller digitalt. 

Informationsmöte och kick-off för antagna Förändringsagenter
Om du får arbetet som Förändringsagent kommer du i slutet av maj bli kallad till ett informationsmöte.

Under informationsmötet kommer du får information om ert sommarjobb och uppdrag. Representanter från Förebildarna och Stena Fastigheter finns på plats. Under detta tillfälle skriver du även på ditt anställningsavtal och andra papper som vi behöver.

Arbetstid
Du arbetar totalt 120 h fördelat på två perioder.

PERIOD 1:
20 juni- 5 juli
Mån – tor:  8.30-16.30
Fre: 8.30- 13.00

PERIOD 2: Förberedelser och utförande av pitch för ledningsgrupp på Stena Fastigheter
I augusti förbereder teamen sina projekt för pitch för Stena Fastigheters ledningsgrupp. Jobbet kommer vara förlagt både på dagtid och vissa kvällar.

OBS! Detta är preliminära tider, vi reserverar oss för att tiderna kan komma att ändras.

Förändringsagenter med Stena Fastigheter är en utbildning som drivs i form av ett sommarjobb hos Stena Fastigheter. Du som blir antagen får alltså en anställning och därmed lön under 120 h under sommarmånaderna 2022. Erkänn grymt!

Under utbildningen får du handledning, utbildning och coachning av Förebildarna, där också din arbetsplats är förlagd. Du är dock anställd och gör ditt uppdrag för Stena Fastigheter. Målet är att du skall utveckla entreprenöriella förmågor som att ta eget ansvar och initiativ samt lära våga gå från tanke till handling genom att genomföra ett uppdrag med specifika ramar.

Uppdrag:

Uppdraget för 2022 är att under sommaren idéutveckla, planera och genomföra ett projekt för att stärka gemenskapen och öka tryggheten i Stena Fastigheters boendeområden. Projekten genomförs av unga hyresgäster i mindre team och projektens resultat ska presenteras för Stena Fastigheters ledningsgrupp. 

 • Blir du antagen kommer du att vara anställd hos Stena Fastigheter men du arbetar hos Förebildarna
 • Lönenivåer + andra frågor och svar hittar du här
 • Totala arbetstimmar för hela perioden är 121 h
 • Arbetet innebär att du gärna får ha med och arbeta på egen dator

Som Förändringsagent kommer du lära sig att självständigt utveckla, planera och driva ett projekt som bidrar till social hållbarhet i samhället. Ni kommer bli indelade i mindre team om ca 3-4 personer  och ansvarar själva för att driva projektet från idé till genomförande samt att se till att ni får ett resultat ni kan presentera och sprida.

Förändringsagent varvar fakta-pass med workshops och framförallt upplevelsebaserat lärande när ni arbetar med ert projekt.

Målet med Förändringsagent är att du efter sommaren ska ha utvecklat eller förstärkt entreprenöriella förmågor och färdigheter såsom:

Att se och agera på möjligheter
– Påverka det du kan påverka
– Bredda perspektiv

Att kunna skapa saker på egen hand
– Utgå från egna resurser
– Ta ansvar

Att vara lösningsorienterad
– Inte ge upp
– Hitta nya och andra vägar

Att gå från tanke till handling
– Hantera osäkerhet
– Våga fatta beslut

Tillsammans med Förebildarna finns det möjlighet till flera nästa steg:

Driva eget entreprenöriellt projekt som ska bidra positivt till samhället

Få chansen att söka fler utbildningar inom Förebildarna och bli en del av vårt community. T.ex vårt Förebildsprogram för alumner där vi fokuserar på hur du ska använda dina entreprenöriella förmågor och färdigheter för att agera ledare i ditt lokalsamhälle, och kunna inspirera andra att göra samma sak!

Delta i våra Meet-ups och communityträffar där du träffar likasinnade människor.

Ta chansen att bli en del av en växande förebildarcommunity!

Kika in våra sociala medier för mer info. @Förebildarna

Lite bilder och film från tidigare program

Om Stena Fastigheter

Stena Fastigheter utvecklar städer och förvaltar med omtanke. Vi är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag och ingår i Stena Sfären. Vi äger och förvaltar totalt cirka 2,1 miljoner kvadratmeter fördelat på 25 000 bostäder och 2 700 lokaler i Göteborg, Malmö och Stockholm samt Lund, Lomma och Uppsala. Utomlands bedriver vi verksamhet via Stena Realty. Vi är idag 300 medarbetare som arbetar värderingsstyrt och med omtanke om kunden som ledord. Vår arbetsmodell Relationsförvaltning ger oss möjlighet att utveckla socialt hållbara kvarter där människor trivs och stannar kvar länge. Läs mer på www.stenafastigheter.se