Fixa Krisen

Fixa Krisen är en digital kampanj där vi i olika tävlingsmoment ger 16-25 åringar förutsättningar för att komma på och genomföra kreativa samt genomförbara lösningar på de samhällsutmaningar som uppstått i och med den rådande coronapandemin. Kampanjen löper mellan maj till juli 2020 och tre tävlingsbidrag av åtta finalister har tagit emot stipendier i form av prispengar på totalt 30 000 SEK. Nu coachas alla åtta finalbidrag för att genomföra lösningarna och bidra till att fixa krisen.

Den digital kampanjen Fixa Krisen gav 16-25 åringar möjlighet att via olika tävlingsmoment jobba i team för att komma på och genomföra kreativa lösningar på de samhällsutmaningar som uppstått i och med den rådande coronapandemin. Kampanjen spreds och delades digitalt. 8 finalbidrag pitchade sina idéer för en jury och tre vinnare tog emot stipendier i form av prispengar och coachning för vidare genomförande av sina idéer. Total prispott låg på 30 000 SEK.

Stort Grattis till de vinnande bidragen:
1. Borta bra men hemma värst
2. Give a bag Get a test
3. Meeta Mer

Tillsammans gör vi skillnad! Stort tack till alla medverkande i tävlingen samt vår otroliga jury;  Jan Burenius , Pernilla Johnsson , Aya Sukaina Didi , Linnea Lindau

Följ kampanjen i efterhand via #FixaKrisen

Läs mer om Fixa Krisen

STEG 1

REGISTRERING! Steg 1 pågår mellan 5 maj-14 maj och innebär att alla unga mellan 16-25 år som vill göra en positiv påverkan i samhället går in och registrerar sig i tävlingen www.fixakrisen.se. Övriga joinar eventet på Facebook.

Den 14 maj 13.00 stänger registreringen.

STEG 2

LET THE GAME BEGIN! 14 maj 17.00-16 maj 17.00 samlas alla deltagare på Google Meets för att under 48h skapa och utveckla sina idéer.

Den 16 maj 17.00 skall alla idéer finnas presenterade med en picth på webben och eventet för alla att ta del av.

STEG 3

SPRID IDÈERNA! Nu gäller det att få andra att upptäcka och gilla er idé. Dels för att hitta eventuella samarbetspartners som vill vara med och få idén att bli verklighet. Under tiden kommer man ha möjlighet att få coachning digitalt vid utvalda tillfällen.

Den 22 maj koras vinnarna som får ta emot ett stipendium i form av prispengar och coachning.

STEG 4

PROJEKTEN BLIR VERKLIGHET. Efter finalen den 16 maj sker magin. Fram till den 3 juli får de vinnande teamen coachning, stöd och framförallt pengar för att kunna genomföras och bli verklighet.

Den 3 juli preseteras resultaten av projekten på www.fixakrisen.se och i sociala medier.

TILLSAMMANS FIXAR VI KRISEN!

Fixa Krisen är en kampanj i syfte att sprida hopp och framtidstro. Och för att visa att vi (speciellt i kristider) behöver fokusera mer på att påverka det som vi kan påverka. Fokusera på möjligheter. För att göra en positiv förändring behöver vi bli fler som sprider denna inställning och agerar här och nu. Fler förebilder helt enkelt.

För er som läst hit ner och gillar konceptet så uppmanar vi dig att ta kontakt med oss för att se hur just du kan hjälpa till. Tävlingsbidragen i Fixa Krisen coachas just nu och de är ständigt på jakt efter människor som kan sprida ordet eller till och med vara med på ett hörn.

Vidare bedriver vi på Förebildarna fler kampanjer i syfte att påverka fler unga att använda sin drivkraft till något konstruktivt och positivt samt inspirera andra till detsamma – att vara en förebild. Vill du veta mer om våra kampanjer eller ingå ett samarbete för att bidra till en attitydpåverkan hos unga – kontakta Julia direkt på julia@forebildarna.se.

Tillsammans gör vi skillnad!

Läs mer om våra kampanjer