#WETOO PROJEKTET 2018

#WETOO PROJEKTET 2018

#WETOO

Projektnamn: WeToo

Tag-line: We Too, Real Stories, ett projekt som lyfter fram andras tankar och åsikter angående #MeToo trenden och könsstereotyper.

 

Projektbeskrivning

 

Under dessa två veckor har vi jobbat med vårat projekt som heter #WeToo. Projektet är till för att lyfta fram andras tankar och åsikter om #MeToo trenden och könsstereotyper. Projektet hade en del motgångar i början. Den första idén vi kom upp med var att göra två filmer. Den första filmen skulle vara en seriös film där vi diskuterade och summerade svaren om #metoo och könsstereotyper som vi tidigare den veckan hade gått ut och frågat allmänheten om.

De andra filmen skulle vara längre och vara en en rollspels film. Filmens syfte var att underhålla genom att överdriva könsstereotyperna och byta plats på dem på en arbetsplats.

Denna filmen var för att höja könsstereotyper eftersom den första filmen var mer om #metoo. Filmen skulle få folk att få tankar om hur det egentligen ser ut på en arbetsplats när det gäller könsstereotyper, könsroller, normer m.m.

 

På vägen så var vi dock tvungna att tyvärr sluta filma andra filmen då tidsbristen kom ikapp oss. Vi bestämde oss då för att ändra idén och med tiden vi hade förlänga den första videon genom att låta våra kollegor svara på frågorna som vi hade ställt allmänheten medan vi filmade dem.

Vårt slut resultatet var en längre film liknande våran första film i original idén.

Syftet med detta projektet är att föra fram folkets tankar och åsikter om #MeTo trenden samt framföra hur onödiga könsstereotyper verkligen är.

“DEN FÖRSTA IDÉN ÄR INTE ALLTID DEN BÄSTA”

Våra länkar är

@wetoo2018 , Instagram

 

https://www.facebook.com/groups/189204421744872/ Facebook Grupp

 

https://www.youtube.com/channel/UCt_FNsjDTya31wBGV64BJ8w Youtube Kanal

 

https://www.youtube.com/watch?v=gETk8na0xgI Våran film

 

Vi som var med i projektet heter

 

Karl Johan Nilunger; Projektledare

Maja Henriksson; Marknad/Kommunikation

Vanessa Hope; Social Media Ansvarig  

Nikolina Punos; Social Media Ansvarig

Abdula Kadir; HR

Elija Shahnazari;Teknik/Admin

 

  • Date juli 5, 2018
  • Tags Projekt 2018

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *