Vi Är Göteborgare – Med en kortfilm, sprider vi positivitet i vår närhet

Vi Är Göteborgare – Med en kortfilm, sprider vi positivitet i vår närhet

Vi Är Göteborgare!

Vi är fyra ungdomar som sommarjobbar hos Förebildarna, anställda av Göteborgs Stad. I dagens Sverige framställs ofta samhället som väldigt splittrat och mörkt, inte minst Göteborg. Detta dels genom sociala medier, men även till stor del genom traditionella medier såsom tidningar och nyhetsrapportering. Vi kände därför att vi ville lyfta det vackra och positiva med vår stad Göteborg, för att visa upp en annan sida än den som framställs i media. Det ska vi uppnå genom vår kortfilm som bidrar med positivitet där människor filmar får tala om vad de uppskattar med vår stad. För tillfället har vi över 3,500 visningar på filmen på alla våra plattformar (27/6-2019).

Vi har även har vi drivit ett Instagram- och Facebook-konto där vi uppdaterat dagligen och delat vår arbetsprocess. Över 10,000 människor har klickat in på vår Instagram-profil och tagit del av vårt budskap.

Vi har gjort satsningar på marknadsföring via Instagram och Facebook. Det har resulterat i att vår film har blivit publicerad på Gothenburg: The Official Guide’s Facebooksida med 115,000 följare.

https://www.facebook.com/goteborgcom/videos/1226656407516257/

David Hane – Projektledare

Julius Fostvedt – Administrativt platsansvarig

Cyrus Moghbelan – Kommunikationsansvarig

Clara Johnsson Ahlén – Sociala Medieansvarig

Våra Sociala medier:

Instagram – https://www.instagram.com/viargoteborgare/

Facebook – https://www.facebook.com/viargoteborgare/

YouTube – https://www.youtube.com/channel/UC88BWOvSQ3YFyjwSOS1Nc9w

  • Date juli 26, 2019
  • Tags Projekt, Projekt