Mening bakom rösten – Ett projekt som genom sociala medier ska inspirera unga att använda sin yttrandefrihet för att göra en positiv förändring i samhället.

Mening bakom rösten – Ett projekt som genom sociala medier ska inspirera unga att använda sin yttrandefrihet för att göra en positiv förändring i samhället.

Vi på “Mening bakom rösten” arbetar med att uppmuntra folk till att göra en förbättring med sin yttrandefrihet, exempelvis protestera för förbättringar. Vi göra det genom att ladda upp videor på Instagram där vi bland annat pratar om svar som vi fått från olika politiker angående samhällsfrågor. Vi tar även upp historiska exempel på hur förbättring har skett efter protester.

Våra videor på Instagram har nått över 300 visningar, 105 följare och 32 likes på våra upplägg. Vi lyckades få svar från 9 politiker efter vi skickad över 150 enkäter på mail.

Med vårt projekt fick vi folk till att få en förbättrad koppling till yttrandefrihet. Folk blev mer villiga till att göra förbättring. Vi fick dessa svar genom en omröstning på Instagram.

Vi har fått en mer upplysning om själva ämnet protester och dess historiska betydelse.

Hitta vårt arbete här!
Facebook:
https://www.facebook.com/menninegbakom.rosten.9
Instagram:
https://www.instagram.com/mening_bakom_rosten/

_______________________________________________________________

Erik – projektledare

Olof – kommunikationsansvarig

Yahia – sociala-medieansvarig

Hermella – administrativt ansvarig

  • Date juli 2, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *