Förorts Förebilderna – En förändring för alla

Förorts Förebilderna – En förändring för alla

Ungdomskriminaliteten är ett omdebatterat område i massmedia. Varför en ung kille bestämmer sig för att ta den kriminella vägen kan bero på många anledningar. Tänk dig att bo i ett socioekonomiskt utsatt område som en tonåring. Skilda föräldrar, bostadstrångt, flertal syskon, ensamboende mamma,osv. Vad tror du då barnet ser för möjligheter i samhället.

SYFTE

Syftet med vår projekt är då att undersöka  bakomliggande faktorer till varför ungdomar faller i det kriminella vägen och vägleda dem till den rätta vägen samt visa att det finns flera andra möjligheter.  Vad vi har belyst i vår projekt är samhällets påverkan av ungdomarnas liv.

RESULTAT

För att uppnå projektets syfte intervjuades två förebilder från förorten, Mohamed Ali och Suad Omar Jama. Vi utförde projektet hos Mixgården i Hammarkullen där vi hade diskussionsfrågor som material. Diskussionsfrågorna handlade mycket om det kriminella och vi hade delat upp ungdomarna i små grupper där de diskuterade. Resultatet blev lyckad! Vi fick många ungdomar att börja inse det verkliga livet av kriminalitet samt mycket kunskap utfördes.

Detta projektet har varit väldigt intressant att genomföra även om det varit en tid med mycket stress på grund av den korta tiden vi haft. Det var mycket funderingar och svårigheter om hur vi skulle få kontakt med ungdomar, men i slutändan löste det sig.

Nu känner vi oss glada med resultatet vi åstadkommit och många ungdomar har nu fått ett nytt tankesätt och ser livet från ett annat perspektiv. Nedan länkar vi vårat Instagram- och Youtubekonto där ni kan se hur det gått för oss under processens gång samt resultat.

Medverkande i projektet:

Ruaida Sadi – Administratör

Mahad Slime – Kommunikatör

Ambaro Mohamed – Projektledare

Kaltum Guled – Social media ansvarig

INSTAGRAM

https://www.instagram.com/forortsforebilderna2020/

YOUTUBE

  • Date november 17, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *