Förortens föräldrar “Ett föräldrar säkert område är lika med ett problemfri område”

Förortens föräldrar “Ett föräldrar säkert område är lika med ett problemfri område”

– Projektbeskrivning –

Vi från Förortens föräldrar har en ambition och ett ansvar att göra vårt bästa för att öka tryggheten därför går vårt projekts ut på att öka säkerheten i göteborgs förorter, vi ska göra detta med hjälp av de oroliga föräldrarna. som är villiga att att nattvandra i förorten där de bor. Projektet ska kunna gynna samhället i stort genom att både minska osäkerheten i området samt sysselsätta alla oroliga föräldrar. 

 

– Syftet – 

Vårt syfte är att hjälpa de utsatta områdena genom att uppmuntra föräldrarna som bor i dessa områden att gå runt i dessa områdena, på kvällarna i grupper med andra vårdnadshavare för att se till så att området är säkert och tryggt för ungdomarnas skull samt alla andras säkerhet i området. Vi ska göra detta genom att skapa en video på 5-10 min med intervjuer med olika personer och vandrare samt föräldrar om deras syn på detta problemet och lösningen. Genom att upplysa problemet genom våran film så kommer vi kunna uppmuntra alla vårdnadshavare att gå ut och nattvandra för att tillsammans är vi starkare och står vi tillsammans kan vi göra det säkrare för våra barn.

“Ett föräldrar säkert område är lika med ett problemfri område”

 

-Resultat-

Resultaten av vårt projekt och arbete under dessa 3 veckorna har varit väldigt positiva, vi har fått ett stort intresse av vårdnadshavare allt från utsatta områden till och med de icke utsatta områdena. Vi har fått stort support från nattvandrare som soportar våran ide och det vi står för med att öka tryggheten och göra samhället säkrare med ökat gemenskap. Vi har inte bara fått denna supporten från vårdnadshavare vi har också fått spouporten av ungdomar som tyckte att det behövs mer nattvandrare så att de ska kunna känna sig säkrare i sina områden. Med detta stora intresset för att öka säkerheten har föräldrar börjat ta kontakt med De statliga vandrarna och de privata för att kunna börja vandra, detta kommer att minska kriminaliteten och oron som unga och vuxna känner när de är ute i sina bostadsområden på kvällen. Om ni föräldrar och vuxna vill också delta i detta och bidra med eran egna tid för att öka säkerheten i erna områden hänvisar vi er till Göteborgs stads hemsida där ni kan finna kontakt till Nattvandrare i era områden. 

 

 

 

Projektledare: Aisha
Administrativ platsansvarig: Mattias
Social Media Ansvarig: Ruweda
Kommunikationsansvarig: Leis

 

Följ oss gärna på våra sociala medier:

@Ortensforaldrar

@Förortens Föräldrar

  • Date augusti 10, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *