Busskortplus – Från A till B på snabbaste sätt!

Busskortplus – Från A till B på snabbaste sätt!

– Projektbeskrivning –
Vi på busskortplus vill göra elsparkcyklar mer lättillgängliga för göteborgarna. Vi tycker att det borde finnas mer alternativa transportmedel att ta sig med i Göteborg. Genom en reklamfilm och löpande kontakt med olika aktörer jobbar vi för att vår idé ska tas över och drivas vidare inom Göteborgs Stad/Västtrafik.

– Syftet –
Syftet med vårt projekt är att det ska bli mer flexibelt att röra sig runt om i göteborg. Vi gillar konceptet med styr och ställ och flexibilitet det medför. Vi vill göra det mer attraktiv för dem som inte använder cykel som transportmedel. Vi vill även göra på liknande sätt fast med el sparkcyklarna. Elsparkcyklarna är väldigt dyra och vill därav även att det ska ingå i busskort, och fungera på samma sätt som styr och ställ gör idag. Bortsett från detta har våran ide även växt fram genom den pågående pandemin. Göteborgs stad har själva avrått med att transportera sig kollektiv pga att minska smittspridningen. Genom att elsparkcyklarna ska ingå i busskortet kommer det leda till att fler kommer vilja investera i ett busskort samt åka mindre kollektivt.

– Resultat –
Under vårt tre veckor långa arbete har vi åstadkommit flera saker. Efter någon dags bearbetning och utveckling av idén kontaktade vi hållbarhetsansvarig hos Göteborgs Stad och introducerade oss själva. Vi bokade in ett möte strax därpå där vi fick vår första feedback från någon annan än vår handledare. Feedbacken fick oss att tänka vad vi kan göra för att förstärka argumenten bakom vår idé. Vi valde då att göra en undersökning. Vi fick över 100 svar och hela 77% skulle kunna tänka sig eller skulle absolut använda elsparkcykel som transportmedel i staden. Vi började med en idé och nu står vi här med ett genomarbetad projekt som vi överlämnar till hållbarhetsansvarig på Göteborgs Stad. Tack för oss och tack till er som följt vårt arbete och varit med och tyckt till!

Instagram: Busskort+

Projektledare: Erik Löfgren
Administrativ platsansvarig: Natalie Ancevska
Social Media Ansvarig: Maryan Farah
Kommunikationsansvarig: Benjamin Sahman

  • Date juli 3, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *