Activa – ett projekt som för samman äldre och yngre genom träning, dans och musik.

Activa – ett projekt som för samman äldre och yngre genom träning, dans och musik.

– Projektbeskrivning –
Vi på Activa är en grupp ungdomar som vill ge glädje och underhållning till de boende på ålderdomshem. Genom träningspass via google meet som vi själva håller i, och med uppträdanden som vi anordnar på ett säkert avstånd, så bidrar vi med gemenskap till de som är allra mest isolerade.

– Syftet –
Under dessa corona tider så finns det särskilt en grupp människor som blir väldigt påverkade, nämligen de som bor på äldreboende. De är isolerade och får inte träffa vänner och familj pga smittorisken. Vårt mål är att ge dessa människor underhållning och gemenskap på ett säkert sätt, och samtidigt föra samman gamla och unga.

– Resultat –
Äldreboenden uppskattade verkligen uppvisningarna och träningarna. De tyckte att det var roligt att bli tränade av ungdomar som jobbar, och att det var ett ansträngande pass. Även vår uppvisning gick verkligen över förväntan. Vi hade äran att visa upp sång av den professionella sångerskan Karin Hertzman, och vi hade även superduktiga dansare som dansade till kpop. Även det väldigt uppskattat!

Instagram: ActivaGbg

Projektledare: Miranda Naurin
Administrativ platsansvarig: Sofia Svensson
Social Media ansvarig: Kelly Williamson och Yasir Bashir
Kommunikationsansvarig: Omar Hashemi

  • Date juli 3, 2020
  • Tags Projekt, Projekt, Projekt, Projekt

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *