Fixa Krisen

Fixa Krisen är en digital kampanj där vi i olika tävlingsmoment ger 16-25 åringar förutsättningar för att komma på och genomföra kreativa och genomförbara lösningar på de samhällsutmaningar som uppstått i och med den rådande coronapandemin.

Fixa Krisen är en digital kampanj där alla mellan 16-25 år i olika tävlingsmoment får möjlighet att jobba i team för att komma på och genomföra kreativa och genomförbara lösningar på de samhällsutmaningar som uppstått i och med den rådande coronapandemin. För er som inte vill eller får tävla finns istället möjligheten att hänga här i eventet #Fixakrisen på Facebook för att stötta och sprida hopp och framtidstro genom att dela, kommentera, tagga, sprida, dela, peppa och boosta. Crowdfunda projekten eller dela med er av kontakter.

För nu mer än någonsin behöver vi gå samman och påverka det vi kan påverka.
Tillsammans fixar vi krisen

STEG 1

REGISTRERA DIG! Steg 1 pågår mellan 5 maj-14 maj kl. 13.00 och innebär att alla unga mellan 16-25 år som vill göra en positi påverkan i samhället går in och registrerar sig i tävlingen www.fixakrisen.se. Övriga joinar eventet på Facebook.

Den 14 maj 13.00 stänger registreringen.

STEG 2

LET THE GAME BEGIN! 14 maj 17.00-16 maj 17.00 samlas alla deltagare på Google Meets för att under 48h skapa och utveckla sina idéer.

Den 16 maj 17.00 skall alla idéer finnas presenterade med en picth på webben och eventet för alla att ta del av.

STEG 2

SPRID IDÈERNA! Nu gäller det att få andra att upptäcka och gilla er idé. Dels för att hitta eventuella samarbetspartners som vill vara med och få idén att bli verklighet. Under tiden kommer man ha möjlighet att få coachning digitalt vid utvalda tillfällen.

Den 22 maj koras ett vinnande team som får ta emot ett stipendium om 15.000 kr.

STEG 2

PROJEKTEN BLIR VERKLIGHET. Efter finalen den 16 maj läggs fokus på att ge minst en idé förutsättningarna för att kunna genomföras på riktigt och därmed också bli ett projekt. Fram till den 3 juli får de vinnande teamen coachning, stöd och framförallt pengar för att kunna genomföras och bli verkligeht.

Den 3 juli preseteras resultaten av projekten.

TILLSAMMANS FIXAR VI KRISEN!

Fixa Krisen finns för att sprida hopp och framtidstro. Och för att visa att det är i just sådana här lägen som vi behöver fokusera på att påverka det som vi alla kan påverka. Därför är det viktigt att vi ALLA nu hjälps åt och sprider den inställningen genom att visa att det går och välja att vara den som gör först. Att vara en förebild helt enkelt.

För er som inte vill tävla kan ni därför hjälpa oss att dela, sprida, fånga in unga med idéer och få dem att anmäla sig. Hjälpa till att coacha, ge dem ert nätverk, kunskap, kanaler eller teknik. Eller crowdfunda ungdomarnas projekt och ge ännu mer möjlighet till stöd för de som deltar. Vi på Förebildarna går in med de första 15.000 kr till ett vinnande projekt. Men vi vet att det finns fler som säkert vill hjälpa till. Börja i så fall med att joina vårt Facebook event. Klicka sedan vidare till Bidra på Fixakrisens web eller kontakta Julia direkt på julia@forebildarna.se.

Tillsammans fixar vi krisen!

Joina Facebook Eventet!